Oplev byer og historie på en kulturrejse!

En kulturrejse med C&C Travel er en rejse ud at møde verden. Vi tror på, at når mennesker mødes, bidrager det til en større forståelse, som bygger bro mellem forskelligheder. Vi gør derfor et stort stykke arbejde for at tilbyde dig kulturrejser, hvor du virkelig kan få en anden kultur ind under huden. Vores motto er ”Rejser med et menneskeligt ansigt”, og det kommer til udtryk ved, at vi skaber rejser, hvor mennesker mødes i øjenhøjde. Det skaber unikke og mindeværdige oplevelser, som ikke kan laves på samlebånd.

Det menneskelige aspekt er dog kun en del af det at tage ud på kulturrejse. For på en indholdsrig rundrejse er det oplagt at gå på opdagelse i nogle af verdens unikke byer. Nogle byer er helt tilbage fra oldtiden og står tilbage som et minde om en fjern tid – nu som ruiner og gamle templer men fulde af historier og spænding. Tempelkomplekser, kæmpemæssige pyramider og imponerende guldpaladser står tilbage som smukke levn, der bare venter på at blive udforsket.

Andre byer er små, hyggelige og farvestrålende – og det perfekte sted at få en lille smagsprøve på det hverdagsliv, der leves andre steder i verden! Med brostensbelagte gader, smukke pladser og charmerende fortovscaféer, sjove markeder, mindre museer og måske endda en strand i ny og næ? Hvad end du vil opleve én eller flere af disse byer, så er der masser af muligheder.

Og så har vi metropolerne, hvor nye oplevelser venter lige rundt om næste gadehjørne, og hvor der altid er noget nyt at se og nyt at lave! De kæmpemæssige storbyer med skyskrabere, sightseeing, paladser, kongresbygninger og ikke mindst shopping helt ud i ekstremerne. Husk at have masser af plads i kufferten!

Hvilken slags kulturoplevelser drømmer du om? Vil du gerne ud at møde folk i de lande, du besøger? Så kan vi foreslå dig at tage ud i Thailands smukke natur og bo et par nætter hos søde Pen i en lille landsby. Hun vil vise dig de skønne omgivelser, og du kan nyde godt af hendes lækre mad! Du kan også tage på rundrejse i Cuba og bo på casa particulares – et privat hjem, der åbner dørene for dig, så du kan få et fantastisk indblik i den cubanske dagligdag.

Drømmer du derimod om at opleve nogle af de mest imponerende ruiner, der oser af historie? Så kan du fx tage på rundrejse i Peru, hvor højdepunktet bliver at gå i inkaernes fodspor og stå med udsigt over det fantastiske Machu Picchu. Et andet sted, du kan kaste din kærlighed på, er Bagan i Burma. Her kan de mere end 2.000 templer og ruiner fordelt i det smukke landskab gøre enhver mundlam. Lej en cykel og kør rundt i de historiske omgivelser – det er en oplevelse, du sent vil glemme!

Er det derimod kulturoplevelser i storbyen, du er på udkig efter? Så er en rejse til byer som New York og Washington altid en god idé! Her kommer fødderne på overarbejde, for der er så mange seværdigheder, museer, hyggelige parker og imponerende bygninger, at du ikke har tid til at sidde ned. Vil du hellere krydre storbyoplevelsen med en god bøf og en forfriskende caipirinha? Så søg mod Sydamerika, hvor en kombination af farverige Buenos Aires og charmerende Rio de Janeiro tager imod dig med god musik og højt humør. En rejse til Japans storbyer kan også mætte selv den mest kulturhungrende. Med store kontraster og en hårfin balance mellem traditioner og nytænkning, gemmer byer som Tokyo, Osaka og Kyoto på oplevelser nok til et helt liv!

Kulturrejser til hele verden

Hos C&C har vi kulturrejser til mange steder i verden. Kultur er mange ting, og kultur er meget mangfoldig! Derfor vil en kulturrejse til østen byde på helt andre oplevelser, end en kulturrejse til eksempelvis USA eller Sydamerika.

Kulturrejser til Asien

Udover de smukke strande og dejlige temperaturer, er Asien nok kendt for at være en verdensdel, der byder på rigtig mange smukke templer og ruiner! Religion fylder meget i hverdagen hos det asiatiske folk, og det har den altid gjort. De mægtige ruiner og imponerende templer fortæller en historie om tilbedelse og om de mange folkeslag, der var langt forud for deres tid. Kulturen er dog ikke kun synlig ved de kendte attraktioner, men den skinner lige så meget igennem i hverdagen. Det er ikke unormalt, at du møder munke i safranfarvede dragter, at du støder på små offergaver på gader og stræder, eller ser flot udsmykkede hjemmealtre ved folks egne huse. Og så er fejringer af forskellige begivenheder et kapitel for sig! Om det er nytår, bryllupper eller begravelser, så fyres der op for farver, pynt, larm og festligheder i en grad, som du ikke er vant til herhjemme.

Og så er madkulturen jo heller ikke at gå glip af! Med smæk på farverne og masser af smagfulde krydderier, har asiatisk mad gjort sit indtog i hele verden. Men der er nu bare noget helt særligt over at svede over en hot pot i Vietnam, at lege med karry og koriander på et madlavningskursus i Indien eller at spise sig mæt i mundvandsløbende street food i Thailand.

Kulturrejser til Sydamerika og Mellemamerika

Når man tænker på Syd- og Mellemamerika, er det svært ikke at tænke på farver, musik og glade rytmer. Samba, salsa og tango er nærmest indbegrebet af denne del af verden – og det er fantastisk at opleve det, der hvor det stammer fra! Om det så er sambarytmer til farverige karneval i Brasilien, salsatrin under åben himmel på brostensbelagte pladser i Cuba eller intens tangooptræden i Argentinas gader.

Men Sydamerika byder på mange flere kulturelle oplevelser end netop dans og musik. Kontinentet har nemlig også en rig historie, og det er den dag i dag stadig muligt at opleve fantastiske samlinger af guld, sølv, mumier, våben og keramik. De gamle indianske civilisationer som fx maya- og inkafolket har også efterladt sig imponerende beviser for, at de var langt forud for deres tid. Du kan besøge utallige pyramider, og selvfølgelig lægge vejen forbi Machu Picchu, hvor du virkelig kan mærke historiens vingesus.

Kulturrejser til USA

USA er kontrasterne land, og det kan du virkelig opleve på en kulturrejse hertil. Du kan køre ad Route 66 og stoppe for en kop opvarmet kaffe på en diner, der sidder fast i fortiden. Du kan opleve skyskrabere og blinkende neonskilte i kendte storbyer som New York og Los Angeles. Og du kan beundre magtens centrum og blive meget klogere på Washingtons imponerende samling af museer. Fælles for stort set alle steder i USA er, at amerikanerne kan lide at blive underholdt! Underholdning er en stor del af deres kultur, så hvorfor ikke lade dig selv blive opslugt og ride med på bølgen? Om du så deltager i lokale cowboyfestivaller, hviner i rutsjebanerne i gigantiske forlystelsesparker, hepper med til store sportsbegivenheder eller lader dig imponere af shows og teaterforestillinger i verdensklasse, kan vi næsten garantere, at der venter dig en oplevelse, som du ikke vil kunne få herhjemme…

Er der noget andet, der ligger amerikanernes hjerte nær, så er det mad! Vi har taget meget af det til os, men amerikansk madkultur byder på meget andet end fastfood. Bestil et bjerg blueberry pancakes til morgenmad, nyd en vaskeægte amerikansk pie til eftermiddagskaffen, og mæsk dig i en BBQ med majskolber og coleslaw on the side. Ligesom alt andet i USA er udvalget af mad også mangfoldigt – så her har du faktisk mulighed for at smage på hele verden, hvis du har lyst.

Sådan bestiller du din kulturrejse hos C&C Travel

Hos C&C Travel har vi sammensat en række rejseforslag til dig, der leder efter en indholdsrig kulturrejse. Vores forslag er dog kun forslag – så har du andre gode idéer til ændringer, kan vi hjælpe dig med at skræddersy præcis den kulturrejse, du drømmer om. Du er altid velkommen til at kontakte os for at få en god rejsesnak eller et uforpligtende tilbud på din næste kulturrejse.

Her ser du vores favoritter, men vi er mere interesserede i, hvad du ønsker af oplevelser!

Hvad er vigtigt for dig? Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af