Søgeresultater for:

#Lande

USA

USA rummer så mange forskellige verdener, at de ikke kan samles under en enkelt overskrift! Det er mulighedernes land, og USA rejser byder da også på et hav af muligheder!   

USA er uden tvivl det land, der kommer tættest på at have det hele. Og det uanset, om du ønsker at udforske New Yorks mange gader og pladser, prøve lykken i Las Vegas, tage på badeferie i Miami eller cruise tværs over landet på Route 66. Mulighederne er mange, og et besøg er sjældent nok, hvis du ønsker at opleve alt, hvad USA har at byde på.  
 

De forenede stater – 50 unikke stater med hver sin charme  

Det er sandt, hvad man siger: alt i USA er bare større, end vi er vant til herhjemme. Og det er ikke kun indkøbsvognene i butikkerne, der er større! 

Selvom vi er vant til at tænke på USA som et land, så er det egentlig mere passende at kalde det for 50 unikke stater. For hver stat har sin helt egen kultur, charme og oplevelser. Og forskellene imellem både nord, syd, øst og vest er til at tage og føle på.  

Vi vil forsøge at beskrive bare lidt af de mange oplevelser, som venter på dig ’over there’. 
 

USA’s Østkyst - store seværdigheder og vigtig politik 

På USA’s østkyst kan du glæde dig til at opleve nogle af USA’s mest markante, historiske storbyer. Her ligger både New York City, Washington D.C og deres ofte oversete lillebror Philadelphia.  

New York City – The Big Apple 

New York er USA’s største og mest berømte by, og det er ikke svært at forstå hvorfor.  

"The Big Apple” har nærmest alt. På trods af sin relativt lille størrelse, så er der ikke noget, du ikke kan finde her. Du kommer hurtigt til at føle dig meget lille, når du går ned ad byens mange boulevarder med hovedet lagt tilbage, så du kan kigge op på de mange skyskrabere.  

Det er helt sikkert en by, der skal opleves til fods. Du må forbi Frihedsgudinden, Empire State Building, Wall Street, Ground Zero, Central Park og ikke mindst stedet, der har givet byens sit navn ’The city that never sleeps’ – Times Square. Forhåbentligt tager du godt fodtøj med! 

Gå i de amerikanske præsidenters fodspor  

På USA's østkyst finder du også Washington. Selvom Washington er USA’s hovedstad, så tager New York en del af opmærksomheden. Det er Washington, du skal til, hvis du vil opleve det politiske USA. Ikke mindst ved den flotte Capitol-bygning. 

Her kan du bogstaveligt talt komme til at gå i de mange store amerikanske præsidenters fodspor, når du går fra Det Hvide Hus til The Smithsonian Institute – USA’s nationalmuseum – og videre til Lincoln Memorial blot for at nævne nogle af de mange seværdigheder.  
 

USA’s Vestkyst - Hils på stjernerne i Hollywood eller slip tøjlerne i Syndens by    

Vil du hellere opleve de spændende byer på USA's vestkyst?  

Her er det Los Angeles, San Francisco og Las Vegas, der stjæler billedet. Det er dog ikke så meget historien og museerne, der fylder her, men i stedet luksus, glitter og glamour! Vestkysten er det overdådige, luksuriøse og vilde USA. 

Los Angeles - Gå på opdagelse i stjernespækkede Hollywood 

Du kan ikke nævne USA’s vestkyst uden at komme til at tænke på Los Angeles. I daglig tale ofte bare kaldet “LA”. Og man kan igen heller ikke sige Los Angeles uden, at tankerne flyver videre til Hollywood. Og netop Hollywood er en af de primære årsager til, at mange turister vælger at lægge vejen forbi den overdådige by. 

Hollywoodskiltet står som et af de mest kendte vartegn for byen, og det er med god grund, for i Hollywood reagerer filmstjernerne. Foruden Hollwoodskiltet, skal du også lægge vejen forbi Hollywood Walk of Fame, hvor du kan være heldig at finde dine egne idolers hånd- og fodaftryk. Måske spotter du endda en kendis i menneskemylderet?  

Hvis du rejser med børn - eller selv er en barnlig sjæl - så er Los Angeles også hjemsted for nogle af verdens mest imponerende forlystelsesparker. Besøg Disneyland eller Universal Studios, hvor du kan få lov til at blive en del af dine egne yndlingsfilm.  

San Francisco: USA’s mest billedskønne by   

San Francisco er en af USA's mest kendte – og helt særlige byer – kendt fra stribevis af film og ikke mindst TV-serier igennem tiderne. Her skal du glæde dig til at opleve en helt særlig del af amerikansk kultur og tradition, masser af farvestrålende mennesker, afslappet stemning og meget stejle gader! Og seværdigheder er der mange af: Både The Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fishermanns Wharf, Lombardo Street og Chinatown - du skal have rigeligt med plads på kameraet.  

Og når du skal rundt i byen, er det altså bare helt særligt at køre rundt i de hyggelige sporvogne. Glæd dig til at opleve San Fransiscos mange intime – og meget stejle – gader!  

Prøv lykken i Las Vegas – Hvem ved, hvad der sker?  

Hvis du har tid og mulighed for det, kan du også vælge at bevæge dig væk fra selve kysten og tage ud i Omahas ørkener til “Syndens by” Las Vegas. Las Vegas står højt på manges bucket list – og du kan ikke andet end at blive imponeret over Las Vegas’ uendelige lysshows, brede boulevarder, gigantiske spillehaller og storslåede shows, som går hver aften. Kæmpemæssige overdådige og ekstreme hoteller kæmper om pladsen på “The Strip”, og du kommer på en rejse fra det antikke Rom, forbi Eiffeltårnet og til pyramiderne i Egypten. Måske møder du endda Elvis?  
 

Natur, Nationalparker & Nigara Falls 

På grund af sin enorme størrelse byder USA på massevis af smukke landskaber. Lige fra springende gejsere i Yellowstone Nationalpark, over Rocky Mountains til det brusende Niagara Falls! Her er så mange forskellige naturoplevelser, at det halve kunne være nok. Monument Valley, Death Valleys støvede og dødvarme ørken, Bryce Canyons røde klippelandskaber, Zion Nationalparks tårnhøje træer, der synes at vokse ind i himlen, Antelope Canyons bølgende, røde klippevægge, Everglades vådland og Mammoth Lakes. Vi kunne ganske enkelt blive ved! 

Det mest kendte naturfænomen er nok Grand Canyon! Uanset om du oplever den enorme kløft oppefra i en helikopter, eller nedefra på en rundtur, bliver du blæst bagover af synet. Størrelsen, farverne, udsigten. Det hele er imponerende, og du føler dig pludselig meget lille i det store, nøgne klippelandskab. Føl suget i maven, når du kigger ned i dybet under dig og få et minde for livet. 

Yosemite Nationalpark er et af de smukkeste steder i USA – ja, måske faktisk i hele verden. Her er fantastiske granitklipper, buldrende vandfald, bjergtoppe, gletsjere og blomstrende enge. Besøg Glacier Point, hvor der er en smuk udsigt over Yosemite Valley og det knap 800 meter høje Yosemite Falls med Sierra Nevada-bjergene i baggrunden.  
 

Det dybe syd - familieferie på Floridas skønne strande 

En badeferie i USA foregår typisk i Florida. Her finder du nogle af USA’s bedste badestrande langs kysten og en lang række ferieresorter, som gør det nemt at drømme sig væk fra sin travle dagligdag og finde den indre ro. Miami er særligt kendt for sin brede, hvide strand og det flotte vand, men her er andre dejlige strande – SarasotaCocoa Beach, Panama City og St. Pete Beach for at nævne et par stykker.  

Kombinér badeferien med Orlandos mange, mange, MANGE forlystelsesparker - Walt Disney’s Magic Kingdom, Walt Disney’s Animal Kingdom, Wizarding World of Harry Potter og Universal Studios for at nævne et par. 
 

Kør på tværs af USA på en roadtrip 

En helt anden måde at opleve USA på er på en kør selv-ferie - eller som det oftest hedder i USA "en roadtrip". Og det er en god måde at krydset rigtig mange stater og ikke mindst seværdigheder af på kort tid. Vi anbefaler den berømte Route 66.  

Route 66 strækker sig fra Chicago i Illinois i nord til Los Angeles i Californien i syd. På din rejse kommer du til at opleve stater som Kansas, Texas og Missouri – bare for at nævne nogle. Og når du skal opleve USA, så skal du selvfølgelig gøre det siddende bag rattet i en ægte amerikansk sportsvogn. Et roadtrip giver dig også den fulde frihed til at selv at planlægge din dag og selv vælge, hvilke steder du vil stoppe og opleve på din vej.  
 

Amerika med ekstra Aloha – Hawaii er noget helt særligt! 

Hawaiis øer har fantastisk natur og gæstfrie mennesker, der lever med lige lidt mere ”aloha” end os andre. Aloha er ikke blot en hilsen, men en levevis fuld af kærlighed, hengivenhed, fred, medfølelse og barmhjertighed. Bjerglandskabernes lige – og farver! – findes ikke noget andet sted i verden, og strandene er fænomenale! Her kan du være heldig at snorkle med skildpadder. Hawaii tryllebinder dig fra første sekund! Snup en blomsterkrans, deltag i en hawaiiansk luau, se fascinerende huladans og ildshows og fortab dig i de smukke øer.
 

Én rejse er sjældent nok

Som du nok kan se, er der masser af oplevelser, der venter på dig! For langt de fleste er én rejse til USA langt fra nok, hvis du ønsker at opleve alt, hvad USA har at byde på. Tid er en mangelvare, så hvis du skal nå at få store oplevelser på kort tid, er det en god ide at alliere sig med nogle af vores gode rejsekonsulenter. 

Med C&C Travel kan du få det maksimale ud af din sparsomme tid, så du kan få så mange oplevelser med hjem i bagagen, du ønsker. Sammen skræddersyr vi din drømmerejse til USA. En rejse fuld af alle de oplevelser, du ønsker, og som giver varme minder, der følger dig resten af livet.  

 

Vi har mere spændende læsning om USA på vores blog! Læs med her!


#Lande

Thailand

Rejser til Thailand byder på et hav af oplevelser, for det er virkelig et alsidigt land, og et af de smukkeste i verden! Thailand rejser byder på smukke strande, helt fantastiske øer, majestætiske bjerge og en spændende kultur, hvor end du er. Her er alt fra larmende storbyliv til jungle og dyreliv i de frodige nationalparker.

Thailand er kendt for de endeløse hvide sandstrande med vuggende palmer og turkisblåt vand. Du finder både fredelige strande med kun få restauranter og store, brede strande med liv og masser af spisesteder at vælge imellem.
 

Et glad land

Menneskerne i Thailand er nogle af de sødeste, og de byder dig varmt velkommen med en gæstfrihed, der næsten ikke findes lige nogen andre steder. Alle steder bliver du mødt af brede smil og åbne arme, og det er ikke mærkeligt, at Thailand bliver kaldt for ”Smilets land”. Tag en sludder med grøntsagssælgeren på markedet og spørg ind til bartenderens dagligdag på resortet. De vil som regel gerne sludre, og det er en god måde at møde mennesker på, så du lærer om deres dagligdag og levemåde.
 

Strandferie og afslapning

Thailand er ideelt til dejlige badeferier! Det sydlige Thailand er kendt for sine skønne strande, smukke øer og det dejlige, turkisblå hav. Her kan du både få byer med internationale restauranter og fest og farver og små afsides øer med palmer, lokale fiskerestauranter og ikke meget andet. Og du kan selvfølgelig også få alt derimellem!

Blandt vores favoritter til en børnevenlig strandferie finder du Krabi, Khao Lak, Koh Samet og Koh Samui. Men der er mange flere smukke øer, så det kommer helt an på, hvad du ellers vil opleve. Stort set alle de smukke strande er flotte, brede og kridhvide, og du kan slappe af i timevis med den bog, du aldrig fik læst derhjemme. Få en afslappende massage på stranden og spis skøn mad!

Kombiner måske strandferien med storbyliv i Bangkok. Travle Bangkok har flotte templer, det fantastiske kongepalads og utallige shoppe-muligheder på de mange markeder og i de store shoppingcentre.

Du kan enten dase på den samme strand hele ferien, eller du kan tage på øhop til flere forskellige små paradisøer. 
 

Øhop i Thailand

Vil du gerne opleve så mange af de skønne strande som muligt, så kan du tage på øhop. Øhop i Thailand er noget helt særligt!

Øerne i Andamanhavet er kendt for at være særligt ”bounty”-lækre med kridhvide sandstrande, færre turister og gode snorklemuligheder. Vores favoritø er Koh Ngai, hvor du bor smukt ud til det blå vand og har udsigt til kalkstensklipper i horisonten. Koh Lipe bliver kaldt for ”Thailands Maldiverne” og Koh Yao, Koh Jum og Koh Mook er mindre øer, som er perfekte at besøge på et øhop.

Øerne i den vestlige side af bugten er gode at besøge på et øhop i sommerferien, for vejret er modsat det meste af landet, bedst i vores sommermåneder. Både Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao er børnevenlige øer med smukke strande – både rolige af slagsen og nogle med masser af liv og restauranter.

I den østlige side af bugten finder du også en samling smukke øer, nemlig Koh Kood, Koh Mak og Koh Chang, der er meget forskellige. Lige fra størrelse til travlhed. Derfor er de også super at kombinere på et øhop, så du oplever lidt forskelligt og både får ro, liv og natur.
 

Aktiv ferie i Thailands smukke natur

På en rundrejse i Thailand er det næsten umuligt ikke at opleve den flotte natur!

Det nordlige Thailand har jungle, bjerge, søer, floder, vandfald og små, lokale landsbyer. Her har du rig mulighed for aktive rejser: dejlige ture til fods, på tømmerflåder ned ad floden eller cykelture fulde af oplevelser. Chiang Mai er fyldt med smukke templer, livlige markeder og flotte risterrasser, du kan vandre rundt i.

I Soppong kommer du helt tæt på naturen på smukke trekkingture - og det er et super sted til en aktiv ferie. Her bor du midt ude i junglen på et dejligt homestay hos Pen, og det er hende, der tager dig med ud i naturen. Du vandrer i bjerge, ser de smukkeste udsigter og besøger små landsbyer, hvor du kan hilse på de lokale. Det er her, i de bittesmå landsbyer i den uspolerede natur, at du møder thaierne dér, hvor de bor og har deres dagligdag. Her dyrker de jorden, deres husdyr går frit rundt mellem husene, og børnene leger på stierne på vej til skole.

I Kanchanaburi finder du River Kwai og den berømte bro over floden. Det er et eventyrligt sted, der emmer af historie og legender, samtidig med at du bor midt ude i junglen. Du kan både bo i dejlige telte eller på et flydende tømmerflådehotel, tage på vandreture i junglen, sejle rundt på tømmerflåder og besøge stammelandsbyerne.

I Khao Sok finder du jungle, søer og helt fantastisk flotte kalkstensbjerge, der nærmest synes at vokse helt op i himlen. Her kan du både bo i junglen eller ude på vandet i flydende hytter. Vandreturene i jungen byder på fantastiske oplevelser, mens du kan afkøle dig i søens vand eller tage en sejltur i kajak.
 

Snorkling og dykning

Der er mange smukke steder, hvor du kan snorkle eller dykke i Thailand. Mange af strandene på de mindre øer har rigtig god snorkling lige ved.

Men skal du på en udflugt til et af Thailands bedste snorkel- og dykkersteder, så bør du tage til Similan Islands! Udflugten er dyr at booke hjemmefra, så book den direkte fra Koh Lipe, Khao Lak eller Koh Ngai. Similan Islands består af en masse små øer, og fælles for dem er, at de er grønne, har smukke, hvide sandstrande, fantastisk azurblåt vand og masser af sjove klippeformationer. Hvis du er heldig, ser du både revhajer, rokker, havskildpadder, muræner, blæksprutter, klovnfisk og farvestrålende fiskestimer. Men der er altså også mulighed for at slappe lidt af på de dejlige strande.

Koh Tao og øerne omkring Koh Tao er dét sted, du skal vælge at snorkle i sommerhalvåret.
 

Maden i Thailand - gadekøkkener og karryretter

Og maden i Thailand kunne vi jo nærmest skrive en helt side for sig selv om! I byernes gader myldrer det med gadekøkkener, hvor duften af krydderier breder sig, mens maden tilberedes foran dig. Og på restauranterne bliver der virkelig kælet for maden, så det både er lækkert, smukt og farvestrålende – med masser af kød, ris og karry.

Og så er der jo altså masser af smukke, farvestrålende drinks, som bare på en eller anden måde smager lidt bedre i Thailand. Det er som om, at varmen, solen og omgivelserne gør de lækre iskolde drinks med masser af farver til noget helt særligt! Godt smager de i hvert fald.
 

Skræddersy din drømmerejse til Thailand

Det er dig, der bedst ved, hvilke oplevelser du ønsker i Thailand, og vi kan guide dig til, hvor du finder dem. Ring til os eller besøg os på et af vores kontorer, så tager vi en snak om dine drømme. Måske vil du på rundrejse og opleve både natur, strande og spændende byer med masser af gyldne templer? Det kan også være, at du bare vil dase på en strand, spise lækker mad og få massage på stranden? Måske vil du på øhop til de bedste snorklesteder? Lad os tage en hyggelig snak, så skræddersyr vi sammen din rejse til Thailand.

Vi har mere spændende læsning om Thailand på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Thailand billedbog


#Lande

Sri Lanka

Sri Lanka – ’Den ærværdige ø’, som navnet betyder på Sanskrit – byder på kulturelle og historiske seværdigheder i verdensklasse, flot og varieret natur, elefanter og dejlige strande. Og det hele findes inden for overkommelige afstande.

Sri Lanka er i det hele taget et utroligt dejligt land at rejse i på grund af befolkningens åbenhed og gæstfrihed. Det er ikke utænkeligt, at folk du møder på din vej, inviterer dig med hjem til en kop te, bare for at høre mere om dig og det land du kommer fra. Det er et land, du er velkommen i!

Sri Lanka opleves bedst på en rundrejse med både natur, byer og strand!

Oplev vilde elefanter i de mange nationalparker

Sri Lanka byder på et hav af nationalparker! Nærmest uanset hvor du er i landet, kan du tage en jeepsafari i vild natur og opleve elefanter, krokodiller, påfugle og andre spændende dyr. Yala Nationalpark er nok den mest kendte – her kan du sågar være heldig at se en leopard.

Vores favoritnationalpark er Udawalawe Nationalpark, fordi der er knapt så mange besøgende – men masser af elefanter og flot natur!

Den grønne ø med den smukke natur

Det er ikke kun i nationalparkerne, du kan opleve smuk natur – det kan du på hele øen. Bjergene omkring Ella byder på smukke udsigter og flotte vandreruter, og i Sinharaja kan du bo lige op til regnskoven.

I højlandet ligger den charmerende by Nuwara Eliya med de gamle, engelske teplantagehuse og teplantager, der bølger gennem landskabet. Her kan du opleve den smukke natur og de flotte vandfald.

Flotte templer og store seværdigheder

Løveklippen i Sigiriya er en af de absolut største seværdigheder i Sri Lanka. På toppen ligger resterne af et oldgammelt kongepalads og skuer ud over landskabet. Vandreturen op er hård, men udsigten fra toppen vil tage pusten fra dig. Her står du sammen med andre turister, munke og legende aber og kigger ud på et grønt og frodigt landskab med bjerge og skov. Det er ikke svært at forstå, hvorfor elefanterne elsker omgivelserne her.

De gamle kongebyer Anuradhapura og Polonnaruwa vidner om et gammel land med en lang historie. Og det velbevarede grottetempelkompleks Dambulla, hvor du blandt andet kan se en 12 meter lang Buddha-statue og en masse tempelbygninger.

Hyggelige badebyer med dejlige strande

Trænger du til lidt badeferie med en drink i hånden og afslapning til lyden af bølgernes brusen, så er der masser af flotte strande at afslutte din rundrejse i Sri Lanka på. Nyd måske en skøn ayurveda-massage, nu du er her! Fælles for strandene er det gyldne sand, det blågrønne vand og de mange vuggende palmer – nogle er gode til surfing, og andre er gode til familieferier.

En af de hyggeligste badebyer i Sri Lanka er Unawatuna, hvor du kan spise dejlig mad på gode restauranter ud til vandet. Selvom der kan være mange turister i Unawatuna, vil du stadig opleve glade mennesker og gode restauranter, der er kendt for at lave ægte srilankansk mad.

En smagsprøve på Sri Lanka

Det srilankanske køkken byder på masser af dejlige smagsoplevelser. På nogle måder minder maden meget om indisk, og så alligevel ikke. Det er ofte krydrede retter med karry og ris – masser af vegetargryderetter og curries med kylling eller fisk. Glæd dig til at prøve autentisk srilankansk mad med en kold yoghurtlassi til.

Og nu du er i Sri Lanka, skal du måske smage deres verdensberømte te? De mange temarker pryder ikke landskabet uden grund – Sri Lanka er en af verdens førende teproducenter, og teen smager fremragende. Til gengæld er deres kaffe sjældent god.

At rejse rundt i Sri Lanka er en oplevelse i sig selv

Sri Lanka er en lille ø, og derfor kan du opleve nærmest hele landet på en rundrejse.

I C&C Travel arrangerer vi rundrejser i Sri Lanka med privatchauffør. Det giver en utrolig frihed at have sin egen chauffør, for du kan rejse lige præcis i det tempo, du ønsker. Stop de steder, du vil opleve undervejs og få en sludder med chaufføren. Alle vores chauffører ved utrolig meget om landet, og de kommer gerne med forslag til oplevelser. Men de er ikke guider, så betragt dem mere som en lokal, der er er stolt af sit land og gerne vil vise det frem.

Vi anbefaler altid vores gæster også at prøve at køre tog i Sri Lanka, fx fra Kandy til Nuwara Eliya eller fra Nuwara Eliya til Ella. Det er en rigtig god måde at opleve landets smukke bjerge på. Du rejser sammen med de lokale, og her hænger folk gerne med hovedet ud ad vinduerne med vinden i håret, imens de spejder ud over landskabet. Husk at hilse på folk og vink tilbage til de mange børn, der vinker til dig.

C&C Travel arrangerer også grupperejser med dansk rejseleder, hvor du rejser sammen med en gruppe andre danskere. I kører rundt i bus, men rejsen inkluderer også en masse udflugter – bl.a. på cykel i den flotte natur.

Uanset hvilken rejse du måtte vælge, kan du være helt sikker på at komme hjem med en kuffert fuld af oplevelser og sanseindtryk.

Kombiner Sri Lanka med Maldiverne eller Dubai

Vores pakkerejser til Sri Lanka kan kombineres med Maldiverne eller Dubai. Du mellemlander ofte i Dubai på vej til og fra Sri Lanka, så hvorfor ikke opleve en af verdens mest fascinerende og ekstreme storbyer?

Skal du fordøje dine mange dejlige oplevelser fra din rundrejse, så kan vi stærkt anbefale Maldivernes paradisstrande. En kombination af Sri Lanka og Maldiverne er den helt perfekte rejse! En rundrejse i Sri Lanka har store oplevelser hver eneste dag, og efter så mange indtryk er det rart med lidt afslapning. Maldivernes atoller midt ude i Det Indiske Ocean byder virkelig på afslapning på bountymanér. 

Maldiverne er til dig, der vil en tur til Paradis og er glad for strand og snorkling. Her er det hvideste sand og det klareste vand lige ud til et koralrev fuld af fisk. Dagligt ser du rokker, delfiner, småhajer og farvestrålende fisk, og farverne er helt utrolige!  

Oplev det bedste af Sri Lanka med C&C Travel

Vi vil hjertens gerne hjælpe dig med at skræddersy den helt perfekte ferie for dig og din familie. Måske ønsker du flere dage til at udforske Sri Lankas mange nationalparker eller et par dage mere ved stranden – og måske vil du inkludere et hav af udflugter allerede hjemmefra? Vi tager en hyggelig snak, og sammen skræddersyr vi din drømmerejse til Sri Lanka.  

Vi har mere spændende læsning om Sri Lanka på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Sri Lanka billedbog


#Byer

Buenos Aires

Buenos Aires bliver kaldt "Sydamerikas Paris", og den minder da også mere om en europæisk by, end man normalt forventer af en by i Sydamerika. Langt størstedelen af byens indbyggere er europæiske tilflyttere, der har sat deres præg på byen. Dog kan europæerne ikke tage æren for tangoen. Det var i Buenos Aires, at den temperamentsfulde argentinske tango blev født, og du kan opleve den overalt i Argentinas hovedstad. Tag på slentretur i de forskellige bydeles hyggelige gader og gør som argentinerne selv og hvil benene på en af byens grønne pladser – selv folk i forretningstøj lægger sig i græsset og slapper af i frokostpausen. Storbyen er et pulserende liv af restauranter, caféer, natklubber og dansende argentinere.
 

Seværdigheder i livlige Buenos Aires

Buenos Aires er opdelt i kvarterer, og det ene er mere hyggeligt end det andet.
 

Gadekunst og glade farver i La Boca

Et absolut must see i Buenos Aires er den kunstneriske bydel La Boca, hvor du kan gå på den berømte farvestrålende vej El Caminito – halløj for et farvemekka! Omgivet af musik, farverige huse i ægte Villa Villekulla-stil og tangodansere oplever du tydeligt, hvordan denne travle havn er endt som et postkortbillede af Buenos Aires.

Mange steder i Buenos Aires vil du opleve den flotte og ofte dyreinspirerede gadekunst, og byen bliver da også opfattet som et af de bedste steder i verden at se kreative kunstværker på husfacader og mure.
 

Tango i Buenos Aires’ San Telmo kvarter

Du kan ikke sige Buenos Aires uden også at sige gadetango, for dansen kan opleves overalt i byen. Især i det hyggelige San Telmo-kvarter, som er kendt for sine smukke brostensbelagte gader med de karakteristiske faroles – gadelamper i lanternestil. Her vil du opleve, at forbipasserende argentinere lige pludselig stopper op for at danse tango. Tangoen blev født i Buenos Aires, og den er allestedsnærværende. Tag ud og se tangoshows eller afprøv selv evnerne på en danseskole.
 

Argentinsk fodbold – et menneskeligt ansigt

Er du fodboldinteresseret? Så er et besøg på fodboldstadionet La Bombonera – eller Estadio Alberto J. Armando, som det også hedder – uundgåeligt. Det er også en oplevelse at se en fodboldkamp her, selvom du ikke er fodboldinteresseret. Syng med på kampsangene, hør de lokale heppe på deres hold, fejr sejrene med fremmede og se de brede smil blandt det trofaste og begejstrede publikum. Her møder du virkelig menneskene i Buenos Aires, der brænder for både deres by og deres hold.
 

Downtown Buenos Aires

Helt inde i centrum af livlige Buenos Aires skal du se de største af byens seværdigheder rundt om den smukke Plaza de Mayo. Her ligger det lyserøde præsidentpalads Casa Rosada, som du næsten bør se, nu du er her – det er da ikke hver dag, man ser et lyserødt palæ! Ud til pladsen ligger også katedralen og adskillige andre beundringsværdige bygninger, monumenter og museer.

Ikke langt derfra kan du flette ind på gågaden Florida Street, hvor du let kan bruge en hel dag på at shoppe. Køb de flotteste tasker i læder, de bedste polo-shirts (uden falske krokodiller!), sko i læder som de blødeste handsker og de skønneste kashmirbluser og halstørklæder – alt sammen til gode priser. Florida Street fører næsten hele vejen op til Teatro Colon, et af verdens allerstørste og flotteste teatre, som ligger ud til en dejlig park.

Du kan også gå fra Plaza de Mayo og direkte op til den smukke kongres, der også ligger ved en flot plads.
 

Recoleta-kvarteret med en snært af Evita

Du bør bestemt besøge Recoletta-kvarteret, der er mest kendt for sin flotte Retiro kirkegård – måske den flotteste seværdighed i hele byen. Den ligner på ingen måde en dansk kirkegård! Prøv at gå en tur mellem de mange gravsten, statuer, mausoleer og mindesmærker og se, hvor forskellige de er. Og der er godt nok mange – det føles næsten som en lille by. Det er her på kirkegården, Evita ligger begravet. Hun bliver stadig af mange betragtet som en helgen, og hendes grav besøges stadig af lokale, der kommer og lægger blomster.
 

Argentinsk mad når det er bedst

I Buenos Aires står den på bøffer og rødvin på alverdens måder, og der er et hav af lækre restauranter med saftige steaks.

Du bør også prøve at spise på en typisk parrilla – en argentinsk grill, hvor du får den allerbedste ”asado argentino”, der består af grillet kød. Ved frokosttid kan du gå ind på et lille spisested og fx bestille "carne con salata" og en halv flaske vin super billigt.

Du SKAL også opleve en festaften på El Querandi – det er en eventyrlig oplevelse! I baglokalet på den verdensberømte og flotte Café Tortoni er der ofte tangoforestillinger, men selvom du ikke kommer her for at se tango, bør du helt sikkert komme for at prøve deres specialitet: “Chokolato denso og churros” – den lækreste mælk med smeltet chokolade. Og nu vi er i det søde hjørne, så få også en is hos en ”italiener”. Argentina er et lille Italien, for mange her har familie i Italien eller er efterkommere af dem, der flygtede efter 2. verdenskrig.
 

Gastronomi i Puerto Madero

Langs havnefronten i det moderne Puerto Madero område ligger mange smarte, lækre restauranter og caféer i de gamle havnebygninger. Prøv fx restaurant, Estilo Campo, som har virkelig gode kødretter, dejlige steaks og skøn, argentinsk vin! Men husk at bestille bord – for her kommer mange og spiser.
 

Udflugter fra Buenos Aires – cowboys eller kanaler?

Har du brug for en udflugt, så tag ud til Tigre-deltaet. Den lille by Tigre ligger ved starten af et stort delta-område, og det er her, mange argentinere holder til i deres friweekender. Du bliver mødt af synet af kanaler, øer og en masse villaer, bungalows og slotte, som de velhavende argentinere de sidste 50 år har bygget her. Gå rundt og kig og hvil så fødderne på en hyggelig kanalrundfart.

Argentinas Pampas er kendt over hele verden, og her møder du en verden fuld af græsstepper og gauchos – sådan kaldes de argentinske cowboys. De fremviser gerne deres færdigheder med heste og køer ved opvisninger. Vi anbefaler helt klart, at du tager et par dage på Argentinas Pampas, for så kan du virkelig få grillet over åben ild, klappe lamaer og spise saftige bøffer, men du kan også sagtens tage herud på en dagstur.
 

Vejret i Buenos Aires

En god huskeregel, når du rejser i Buenos Aires, er, at vejret er fuldstændig modsat af Danmark. De har korte årstider ligesom os, men de har forår, når vi har efterår, og vinter når vi har sommer.

December-februar er den varmeste tid på året, og derfor er det også højsæson for denne periode. Det kan blive op til 30 grader, men man snakker ofte om ”sensación térmica”, som er det modsatte af dét, vi kalder ”chill factor”. Det betyder, at temperaturerne føles højere, end de egentlig er, og derfor skal du forberede dig på, at det kan føles som, der er 44 grader.

Det er lidt mere udholdeligt at besøge byen i foråret og efteråret, hvor temperaturerne normalt er som en god dansk sommer. I vintermånederne juni-august er vejret køligt og også ofte lidt regnfuldt – men helt generelt siger man, at byen højst har mellem fem og otte regnvejrsdage om måneden hele året.


#Lande

Colombia

Rejser til Colombia er fulde af natur, dejlige byer, dybgrønne kaffeplantager, sneklædte bjergtoppe, jungle og caribiske sandstrande! Og så er det i Colombia, du skal smage verdens bedste kaffe. På din rejse til Colombia kan du ikke undgå at mærke, hvor venlige folk er. Befolkningen er glad for at vise deres land frem til besøgende og har en hel naturlig hjælpsomhed, som gør, at det er et nemt og behageligt land at rejse i. Colombia er et knaldhamrende godt rejseland. Og det er et sikkert land - Escobar er for længst fortid, men historien om ham lever endnu og gør landet endnu mere historisk interessant.  

På denne side kan du blive klogere på nogle af de mange oplevelser, som venter på dig i Colombia. 

Liv og farver i Bogotá  

Bogotá er Colombias hovedstad og en af verdens højest liggende af slagsen. Det er en pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den hyggelige gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Derudover byder på byen på spændende butikker, velsmagende mad og vin – og det meget kendte guldmuseum, som er byens stolthed og vartegn.

Udforsk de blomstrende gader i romantiske Cartagena  

I den historiske by Cartagena er det fortovscafeer, farvestrålende huse og hestetrukne kareter, der pryder bybilledet. Cartagena er en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender, og den gamle bydel viser alt det gode ved Colombia – farver, kolontidshistorie og glade mennesker.  

Det er virkelig betagende at gå rundt i de farvestrålende gader og se den gamle bydel eller besøge nogle af de mange lokaler markeder. Her er et mylder af farver, mennesker og friske frugter. Om aftenen kommer byen for alvor til live. Fra Holy trinity-pladsen ulmer det af lokal folkedans og en autentisk livsglæde, som ikke kan andet end at få smilet frem på dine læber. Måske skal du også have dig en lille dans?  

Cartagena er om noget en romantisk by, der kunne give både Paris og Rom kamp til stregen. Du skal tage her til for stemningen, seværdighederne og de dejlige mennesker. 

Oldtidsbyer og fantastisk natur i Tayrona Nationalpark  

En tredje helt særlig ting ved Colombia er den storslåede natur med jungle og bjerge. Den flotteste natur møder du nok i Tayrona Nationalpark, der både har flotte vandreruter og smukke strande. Du kan vandre til flere af strandene gennem junglen, og måske spotter du sorte brøleaber, ti-ti aber, kulørte leguaner og små firben på turen.   

Hvis du vil opleve lidt historie, kan du besøge Cuidad Perdida - “den forsvundne by”, som er en oldtidsby bygget af tayrona-indianerne. Den består af cirkulære stenterrasser, og det er et lidt sært syn her midt i junglen. Du kan kun komme dertil på en 4-6 dages vandretur gennem junglen. Den mystiske ruinby var ikke kendt for offentligheden før 70'erne, hvor ekstraordinære guldfund begyndte at cirkulere på det sorte marked. Det viste sig at komme fra disse præcolombianske ruiner, der faktisk menes at være 600 år ældre end Machu Picchu i Peru. Man kan ikke andet end at føle sig lidt som Indiana Jones, når man kommer hertil, for udsigten, omgivelserne og historien er noget helt vildt.  

Vidste du, at der lever flodheste i Colombia?

Der lever kun flodheste i Afrika. Eller gør der? Nej, de lever faktisk også i Colombia, men ikke naturligt.   

Pablo Escobar var en rig mand med sin helt egen zoologiske have. Efter han var blevet skudt, slap man dyrene i hans zoologiske have fri, og flodhestene fandt sig til rette i landet og er altså blevet der. Vi kan godt forstå dem, for Colombia er et land, man bare finder sig godt til rette i.  

Colombias caribiske strande og vuggende palmer 

Colombia har smukke strande overalt langs kysterne. 

Nogle af de flotteste finder du i Tayrona Nationalpark og Palomino ikke langt derfra. Palomino er en rolig og tilbagelænet by med en hyggelig backpackerstemning. Den er endnu ikke overrendt af masseturismen, og derfor finder du endeløse dejlige strande med klart bølgende vand til den ene side og palmer og jungle til den anden.   

Vil du have endnu mere bounty, så skal du til Isla San Andrés og Isla Providencia! Øerne ligger ø langt fra fastlandet midt ud i Det Caribiske Hav. Der er en helt særlig caribisk stemning med hvide, bløde sandstrande og det mest fantastiske turkise badevand, som er perfekt at snorkle og dykke i. Vandet er så bjergtagende, at det faktisk bliver kaldt ”Havet med de syv farver” – og det er altså farver i alle nuancer af grøn og blå. På en snorkeltur gennem det blå kan du være heldig at se en havskildpadde eller i hvert fald en masse flotte fisk eller små hammerhajer. 

Glæd dig til at smage verdens bedste kaffe  

En sidste oplevelse du skal have med dig hjem fra Colombia er fornøjelsen af at smage noget af verdens bedste kaffe. Nuvel – vi har ikke alle samme smag i kaffe, men der er ingen tvivl om, at nogle af de bedste bønner findes lige her.   

I Colombias kafferegion Zona Cafetera venter dig endnu flere skønne naturlandskaber, som opleves bedst til fods. Tag på en af de mange kaffeture og kom helt tæt på de lokale kaffebønner og få indblik i, hvordan din kaffe bliver til fra start til slut – du får helt sikkert også lov til at smage på alt den kaffe du vil – så pas på med koffeinen, så du ikke ødelægger din nattesøvn!   

Tak for kaffe, siger vi bare.  

Colombias kolonitidsbyer 

I Zona Cafetera bor du som regel i den hyggelige kolonitidsby Salento, der ligger midt i Zona Cafetera. Det er en farvestrålende by, og i de charmerende gader kan du købe dig fattig i gode kunsthåndværksting eller bare slentre rundt. Fra byens hovedtov kan du følge Calle Real til et såkaldt ”Mirador”, hvor du har den flotteste udsigt ud over kaffeområdet. 

Villa de Leyva er en fantastisk lille kolonitidsby, med en meget hyggelig stemning. Byen blev grundlagt i 1572 af Hernán Suarez de Villalobos, og i dag betragtes byen som en af de mest velbevarede kolonibyer i Sydamerika. 

Flere lande på én rejse – det bedste af Syd- og Mellemamerika  

Du kan kombinere din rejse til Colombia med andre lande i Syd- og Mellemamerika. Sydamerika er virkelig et kontinent, der byder på store og meget alsidige oplevelser.   

Kombinér fx Colombia og Peru, hvis du vil have flere indianermarkeder og inkakultur. På den måde får du både oplevet Tayrona-indianere og Inka-folket, og så er det selvfølgelig oplagt med en tur til Machu Picchu!   

Du kan også krydre din Colombia rejse med ekstra regnskov og dyreliv med et stop i Panama. Panama City giver dig kæmpemæssig storby, mens Bocas del Toros turkise vand og gode snorkling kan fortrylle de fleste.   

Skræddersyet Sydamerika-eventyr

Alle vores rejser er forslag, og du kan sammensætte din rejse, præcis som du ønsker. Mulighederne er mange, hvad vælger du? Måske vil du prøve at dykke? Måske vil du have mere natur? Måske vil du bare ligge på stranden? Vi skræddersyr din Colombia rejse lige efter dit hoved sammen med dig. Tag endelig fat i os! Hos C&C Travel skræddersyr vi din rejse sammen med dig, så den bliver lige præcis, som du vil have den.   

Vi har mere spændende læsning om Colombia på vores blog! Læs med her!


1 2 3 17 18 19